Sådan tilføjer du musik til Instagram-historien

Oprettet 7 april, 2024
instagram historie musik

I dagens digitale tidsalder er sociale medieplatforme blevet en integreret del af vores liv. Især Instagram har vundet enorm popularitet for sine visuelle historiefortællingsevner. En af de mest engagerende funktioner på Instagram er muligheden for at tilføje musik til dine historier. Uanset om du vil sætte stemningen, udtrykke dig selv eller blot underholde dine følgere, kan tilføjelse af musik tage dine Instagram-historier til næste niveau. I denne artikel vil jeg guide dig gennem processen med at tilføje musik til din Instagram-historie ved hjælp af den indbyggede musikfunktion, samt hvordan du tilføjer din egen musik ved hjælp af tredjepartsapps.

Hvorfor tilføje musik til din Instagram-historie?


Musik har en stærk indflydelse på vores følelser og kan forbedre den samlede oplevelse af din Instagram-historie. Det kan forvandle et hverdagsagtigt øjeblik til et mindeværdigt og skabe forbindelse til dit publikum. Ved at tilføje musik til din Instagram-historie kan du sætte tonen, fremkalde bestemte følelser og gøre dit indhold mere engagerende og underholdende. Uanset om du deler en rejseoplevelse, fremviser et nyt produkt eller blot fanger et dagligt øjeblik, kan musik tilføje det ekstra strejf af kreativitet og autenticitet til din historie.

Sådan tilføjer du musik til Instagram-historien ved hjælp af den indbyggede musikfunktion

Instagram har gjort det utrolig nemt at tilføje musik til dine historier med dens indbyggede musikfunktion. Sådan kan du gøre det:

 1. Åbn Instagram-appen på din mobilenhed, og stryg til højre for at få adgang til kameraet.
 2. Tag et billede eller en video til din historie, eller vælg et fra din kamerarulle.
 3. Tryk på mærkatikonet øverst på skærmen.
 4. Vælg "Musik"-mærkatet fra de tilgængelige muligheder.
 5. Søg efter en sang eller gennemse de forskellige kategorier og afspilningslister.
 6. Når du har fundet den ønskede sang, kan du forhåndsvise den ved at trykke på den.
 7. Juster længden af sangen ved at trække skyderen til venstre eller højre.
 8. Tilpas udseendet af musikmærkatet ved at trykke på det og vælge forskellige stilarter.
 9. Flyt og tilpas størrelsen på musikmærkatet til den ønskede placering på din historie.
 10. Tryk på "Udført" for at tilføje musikken til din Instagram-historie.

Ved at bruge den indbyggede musikfunktion kan du nemt finde populære sange, udforske forskellige genrer og tilføje et strejf af personalisering til din Instagram-historie.

Tilføjelse af din egen musik til Instagram-historie ved hjælp af tredjepartsapps

Hvis du vil tilføje din egen musik til din Instagram-historie, kan du bruge tredjepartsapps, der giver denne funktionalitet. Her er nogle populære apps, der giver dig mulighed for at tilføje din egen musik til din Instagram-historie:

 1. Spotify: Med over millioner af sange i sit bibliotek er Spotify et godt valg til at tilføje din egen musik til din Instagram-historie. Du skal blot oprette en afspilningsliste med de sange, du vil bruge, og gem den på Spotify. Åbn derefter Instagram-appen, stryg til højre for at få adgang til kameraet, og følg de samme trin som tidligere nævnt for at tilføje et musikmærke. Tryk på "Mere" og vælg Spotify for at vælge din gemte afspilningsliste.
 2. SoundCloud: SoundCloud er en anden populær platform til at opdage og dele musik. Det giver dig mulighed for at uploade dine egne numre eller udforske den store samling af brugergenereret indhold. For at tilføje din egen musik fra SoundCloud til din Instagram-historie skal du åbne SoundCloud-appen, vælge det nummer, du vil dele, trykke på deleikonet og vælge "Instagram Stories".
 3. InShot: InShot er en alsidig videoredigeringsapp, der tilbyder en række funktioner, herunder muligheden for at tilføje musik til dine videoer. Du kan importere din egen musik fra din enheds bibliotek eller vælge fra appens samling. Når du har redigeret din video i InShot, kan du gemme den på din kamerarulle og derefter uploade den til din Instagram-historie.

Dette er blot nogle få eksempler på de mange tilgængelige tredjepartsapps, som giver dig mulighed for at tilføje din egen musik til din Instagram-historie. Udforsk forskellige muligheder og find den, der passer til dine behov og præferencer.

Trin til at tilføje din egen musik til Instagram-historien


Nu hvor du er bekendt med den indbyggede musikfunktion og tredjepartsapps, lad os gennemgå trinene for at tilføje din egen musik til din Instagram-historie:

 1. Vælg den musik, du vil føje til din Instagram-historie, og sørg for, at den er gemt på din enhed eller i den app, du bruger.
 2. Åbn Instagram-appen på din mobilenhed, og stryg til højre for at få adgang til kameraet.
 3. Tag et billede eller en video til din historie, eller vælg et fra din kamerarulle.
 4. Tryk på mærkatikonet øverst på skærmen.
 5. Vælg "Musik"-mærkatet fra de tilgængelige muligheder.
 6. I stedet for at bruge den indbyggede musikfunktion skal du trykke på "Min musik" eller "Brugerdefineret".
 7. Vælg den kilde, hvorfra du vil tilføje din egen musik (f.eks. Spotify, SoundCloud, InShot).
 8. Vælg den specifikke sang eller playliste, du vil føje til din Instagram-historie.
 9. Tilpas udseendet af musikmærkatet ved at trykke på det og vælge forskellige stilarter.
 10. Flyt og tilpas størrelsen på musikmærkatet til den ønskede placering på din historie.
 11. Tryk på "Udført" for at tilføje din egen musik til din Instagram-historie.
 12. Ved at følge disse trin kan du tilføje din egen musik og fremvise din personlige smag og stil i dine Instagram-historier.

Fejlfindingstips til at tilføje musik til Instagram-historien


Nogle gange kan du støde på problemer eller vanskeligheder, mens du tilføjer musik til din Instagram-historie. Her er nogle tip til fejlfinding, der hjælper dig med at overvinde almindelige udfordringer:

 • Opdater din app: Sørg for, at du har den nyeste version af Instagram-appen installeret på din enhed. Opdateringer inkluderer ofte fejlrettelser og forbedringer, der kan løse eventuelle problemer med at tilføje musik til dine historier.
 • Tjek din internetforbindelse: En stabil internetforbindelse er afgørende for at få adgang til musikbiblioteket og tilføje musik til din Instagram-historie. Sørg for, at du er forbundet til et pålideligt Wi-Fi-netværk eller har en stærk mobildataforbindelse.
 • Ryd cache og data: Hvis du oplever vedvarende problemer med at tilføje musik, kan det hjælpe at rydde cachen og dataene i Instagram-appen. Gå til din enheds indstillinger, find Instagram-appen, og ryd cache og data. Bemærk, at dette vil logge dig ud af appen, så sørg for at huske dine loginoplysninger.
 • Genstart din enhed: Nogle gange kan en simpel genstart løse midlertidige fejl og gendanne appens funktionalitet. Sluk din enhed, vent et par sekunder, og tænd den derefter igen.
 • Kontakt Instagram-support: Hvis ingen af ovenstående fejlfindingstip virker, kan du kontakte Instagram-support for yderligere hjælp. De kan muligvis give specifikke løsninger eller indsigt i det problem, du står over for.

Ved at følge disse fejlfindingstips kan du sikre en jævn og problemfri oplevelse, når du tilføjer musik til din Instagram-historie.

instagram historie musik 2

Kreative måder at bruge musik i din Instagram-historie


Nu hvor du ved, hvordan du tilføjer musik til din Instagram-historie, så lad os udforske nogle kreative måder at få mest muligt ud af denne funktion og forbedre din historiefortælling:

 1. Soundtrack til rejseeventyr: Hvis du deler dine rejseoplevelser, kan tilføjelse af musik transportere dit publikum til destinationen og forstærke de følelser, der fanges i dine billeder og videoer. Vælg sange, der afspejler stemningen og atmosfæren på det sted, du besøger.
 2. Fremhæv produktfunktioner: Hvis du fremviser et produkt eller en tjeneste, kan musik hjælpe med at skabe en fængslende og engagerende historie omkring det. Brug optimistiske og energiske sange til at fremhæve produktets funktioner og fordele, eller vælg et nummer, der stemmer overens med mærkets identitet.
 3. Følelsesmæssig historiefortælling: Musik har magten til at fremkalde følelser og skabe en dybere forbindelse med dit publikum. Brug den til at forstærke den følelsesmæssige effekt af dine historier, uanset om du deler en personlig anekdote, et dybtfølt budskab eller en motiverende historie.
 4. Bag kulisserne øjeblikke: Musik kan tilføje et sjovt og legende element til indholdet bag kulisserne. Vælg fængende melodier eller optimistiske numre til at ledsage dine videoer bag kulisserne, så dit publikum får et indblik i din kreative proces eller daglige rutine.
 5. Interaktive oplevelser: Eksperimenter med interaktive elementer i din Instagram-historie ved at bruge musik. Du kan f.eks. bede dit publikum om at gætte den sang, der spilles i baggrunden, eller oprette en afstemning, der beder dem om at vælge deres yndlingsnummer.

Ved at inkorporere musik kreativt i dine Instagram-historier kan du engagere dit publikum, gøre dit indhold mere mindeværdigt og skille dig ud fra mængden.

Juridiske overvejelser, når du tilføjer musik til Instagram-historien


Selvom tilføjelse af musik til din Instagram-historie kan være en fantastisk måde at forbedre dit indhold på, er det vigtigt at være opmærksom på de juridiske overvejelser og potentielle problemer med ophavsret. Her er nogle vigtige punkter at huske på:

Krænkelse af ophavsret: Brug af ophavsretsbeskyttet musik uden tilladelse kan føre til krænkelse af ophavsretten. Det er vigtigt at respektere kunstneres og skaberes rettigheder ved at opnå de nødvendige licenser eller tilladelser, før du bruger deres musik i dine Instagram-historier.

Royalty-fri musik: For at undgå problemer med ophavsret, kan du bruge royalty-fri musik, som er musik, der er licenseret til specifikke formål uden behov for individuelle tilladelser. Der er flere platforme, der tilbyder en bred vifte af royaltyfri musik, såsom Soundstripe, Epidemic Sound og Artlist.

Licensaftaler: Hvis du vil bruge populære sange i dine Instagram-historier, skal du muligvis indhente licensaftaler med de respektive rettighedshavere. Dette kan involvere at kontakte kunstneren eller deres pladeselskab for at forhandle vilkår og betingelser for brug af deres musik.

Tilskrivning: Når du bruger musik, der kræver tilskrivning, skal du sørge for at kreditere kunstneren eller kilden korrekt i din Instagram-historie. Dette kan gøres ved at nævne kunstnerens navn, herunder et link til deres hjemmeside eller profil på sociale medier, eller ved at bruge de rigtige tags og hashtags.

Det er afgørende at uddanne dig selv om lovligheden af at bruge musik i dine Instagram-historier og sikre, at du overholder de relevante love og regler om ophavsret. At ignorere disse overvejelser kan resultere i juridiske konsekvenser og skade din online tilstedeværelse.

Alternativer til at tilføje musik til Instagram-historien


Hvis det ikke er muligt eller egnet til dit indhold at tilføje musik til din Instagram-historie, er der alternative måder at forbedre din historiefortælling og engagere dit publikum på. Her er et par ideer:

Lydeffekter: I stedet for musik kan du inkorporere lydeffekter for at tilføje dybde og atmosfære til din Instagram-historie. Uanset om det er lyden af bølger, der slår, fuglekvidder eller en døråbning, kan lydeffekter skabe en mere fordybende oplevelse for dit publikum.

Voiceover: Overvej at bruge din egen stemme eller en fortællerstemme til at give kontekst og fortælling til din Instagram-historie. Dette kan være særligt effektivt til selvstudier, videoer bag kulisserne eller historiefortællingsindhold.

Billedtekster og tekst: Brug billedtekster og tekstoverlejringer til at formidle dit budskab og engagere dit publikum. Du kan eksperimentere med forskellige skrifttyper, farver og animationer for at gøre din tekst visuelt tiltalende og tiltrækkende.

Visuelle effekter: Udforsk de forskellige visuelle effekter og filtre, der er tilgængelige på Instagram, for at forbedre den visuelle appel af dine historier. Fra boomerangs til superzoom er der forskellige muligheder for at tilføje et strejf af kreativitet og unikhed til dit indhold.

Husk, at nøglen er at eksperimentere og finde alternative måder at gøre dine Instagram-historier engagerende og mindeværdige, selvom musik ikke er det primære fokus.

Konklusion


Tilføjelse af musik til din Instagram-historie kan løfte din historiefortælling og engagere dit publikum på en unik måde. Uanset om du vælger at bruge den indbyggede musikfunktion eller tilføjer din egen musik gennem tredjepartsapps, er mulighederne uendelige. Husk at overveje de juridiske aspekter og problemer med ophavsret, når du bruger musik, og udforsk alternative metoder til at forbedre dine Instagram-historier, hvis musik ikke er egnet til dit indhold. Med disse tips og teknikker kan du skabe fængslende og mindeværdige Instagram-historier, der efterlader et varigt indtryk på dine følgere. Så gå videre, slip din kreativitet løs, og lad musikken være soundtracket til din Instagram-historie!

Desværre er musikmærkatet den primære metode til at tilføje musik til din Instagram-historie. Selvom der er alternative apps og metoder, tilbyder de muligvis ikke den samme problemfri integration som den indbyggede musikfunktion.

Tilgængeligheden af sange i Instagrams musikbibliotek kan variere afhængigt af din placering og licensaftaler med musikselskaber. Hvis du ikke kan finde en bestemt sang, er den muligvis ikke licenseret til brug i dit område.

Ja, du kan tilføje musik til både billeder og videoer på din Instagram-historie. Du skal blot følge de samme trin som tidligere nævnt for at tilføje et musikklistermærke til din historie.