Hvordan går jeg live på TikTok?

Oprettet 3 april, 2024
tiktok live

TikTok har taget den sociale medieverden med storm med sine korte og kreative videoer. Men vidste du, at du også kan gå live på TikTok? At gå live på TikTok giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dit publikum i realtid, hvilket skaber en mere interaktiv og engagerende oplevelse. I denne artikel vil jeg guide dig gennem processen med at gå live på TikTok, fra kravene til fejlfinding af almindelige problemer, og dele nogle tips til en vellykket livestream.

Fordelene ved at gå live på TikTok

At gå live på TikTok byder på adskillige fordele for indholdsskabere og influencers. Først og fremmest giver det dig mulighed for at interagere med dit publikum i realtid, hvilket fremmer en følelse af fællesskab og opbygger stærkere forbindelser. At gå live giver dig også mulighed for at fremvise din personlighed og engagere dig med dine seere gennem livechat og Q&A-sessioner. Derudover har TikToks algoritme en tendens til at prioritere livestreams, hvilket øger dine chancer for at nå et bredere publikum og få flere følgere.

Krav for at gå live på TikTok - antal følgere og kontoberettigelse

Før du kan gå live på TikTok, er der et par krav, du skal opfylde. For det første skal du have et vist antal følgere. Selvom det nøjagtige antal ikke offentliggøres af TikTok, menes det generelt at være omkring 1.000 følgere. Så hvis du vil gå live, skal du sørge for at fokusere på at øge dit antal følgere ved at skabe indhold af høj kvalitet og engagere dig i dit publikum.

Ud over kravet om antal følgere skal du også opfylde visse kriterier for kontoberettigelse. Sørg for, at din konto har et godt omdømme uden nogen overtrædelser af TikToks fællesskabsretningslinjer. Du skal også være mindst 16 år gammel og have et bekræftet telefonnummer tilknyttet din TikTok-konto. Når du opfylder disse krav, kan du fortsætte med at gå live på TikTok.

Sådan går du live på TikTok - trin-for-trin guide

Nu hvor du opfylder kravene, lad os dykke ned i trin-for-trin guiden til, hvordan du går live på TikTok.

 1. Åbn TikTok-appen på din smartphone og log ind på din konto.
 2. På startskærmen skal du trykke på knappen "+" nederst i midten af skærmen for at oprette en ny video.
 3. På optageskærmen skal du stryge til venstre, indtil du ser muligheden "Live". Tryk på den for at vælge den.
 4. Skriv en fængende og engagerende titel til din livestream. Dette vil hjælpe med at tiltrække seere.
 5. Før du går live, kan du tilføje filtre, effekter og endda invitere en gæst til at slutte sig til dig ved at trykke på de respektive ikoner.
 6. Når du er klar, skal du trykke på knappen "Go Live" for at starte udsendelsen.
 7. Interager med dit publikum gennem live chat-funktionen, svar på kommentarer og svar på spørgsmål for at holde dem engageret.
 8. Når du er færdig, skal du trykke på knappen "Afslut" for at afslutte livestreamen.

Tips til en vellykket TikTok-livestream

Nu hvor du ved, hvordan du går live på TikTok, lad os udforske nogle tips til en vellykket livestream:

 1. Planlæg dit indhold: Før du går live, skal du have en generel idé om, hvad du vil tale om eller fremvise. Dette vil hjælpe dig med at holde fokus og levere værdifuldt indhold til dine seere.
 2. Engager dig med dit publikum: Interager med dine seere gennem livechatfunktionen. Svar på kommentarer, stil spørgsmål, og få dit publikum til at føle sig involveret i strømmen.
 3. Promover din livestream på forhånd: Giv dine følgere besked på forhånd, hvornår du går live. Du kan oprette teaser-videoer eller indlæg for at skabe spænding og øge seertallet.
 4. Brug rekvisitter og billeder: Gør din livestream visuelt tiltalende ved at bruge rekvisitter eller baggrunde, der passer til dit indhold. Dette vil fange dine seeres opmærksomhed og gøre din stream mere mindeværdig.
 5. Samarbejd med andre skabere: Overvej at invitere andre skabere til at deltage i din livestream som gæster. Dette kan hjælpe med at krydspromovere hinandens indhold og tiltrække et større publikum.

Interagere med dit publikum under en TikTok-livestream

Under din TikTok-livestream er det afgørende at interagere med dit publikum for at skabe en mere engagerende oplevelse. Her er nogle måder at interagere effektivt med dine seere på:

 • Svar på kommentarer: Tag dig tid til at læse og svare på kommentarer i livechatten. Anerkend dine seere, svar på deres spørgsmål, og tag fat på deres bekymringer.
 • Stil spørgsmål: Tilskynd dine seere til at deltage ved at stille dem spørgsmål under livestreamen. Dette kan sætte gang i samtaler og holde engagementsniveauet højt.
 • Gennemfør Q&A-sessioner: Dediker en del af din livestream til en Q&A-session. Inviter dine seere til at stille spørgsmål, og besvar dem live på kameraet. Dette vil få dit publikum til at føle sig hørt og værdsat.
 • Giv shoutouts: Vis påskønnelse til dine seere ved at give shoutouts til dem, der aktivt deltager i livechatten. Dette vil tilskynde andre til også at engagere sig.

Husk, jo mere du interagerer med dit publikum, jo mere vil de føle sig forbundet med dig og dit indhold.

tiktok live 2

Fejlfinding af almindelige problemer, når du går live på TikTok

Selvom det er relativt ligetil at gå live på TikTok, kan du støde på nogle almindelige problemer undervejs. Her er et par fejlfindingstip:

 • Internetforbindelse: Sørg for, at du har en stabil og stærk internetforbindelse, før du går live. Dårlig internetforbindelse kan resultere i haltende eller afbrudte livestreams.
 • Lyd- og videokvalitet: Tjek dine lyd- og videoindstillinger, før du går live. Sørg for, at din mikrofon og dit kamera fungerer korrekt for at levere en livestream i høj kvalitet.
 • App-opdateringer: Hold din TikTok-app opdateret til den nyeste version. Opdateringer inkluderer ofte fejlrettelser og forbedringer, som kan hjælpe med at løse eventuelle problemer, du måtte støde på under din livestream.

Hvis du stadig støder på problemer på trods af at du har fulgt disse tips, kan du kontakte TikToks supportteam for yderligere hjælp.

TikTok live stream ideer og kreative måder at engagere dit publikum på

Nu hvor du har en god forståelse af, hvordan du går live på TikTok, lad os udforske nogle kreative ideer til at engagere dit publikum under dine livestreams:

Bag kulisserne: Tag dit publikum med bag kulisserne i din kreative proces. Vis dem, hvordan du opretter dine TikTok-videoer, del tips og tricks, og giv dem et indblik i dit daglige liv.

Selvstudier og demonstrationer: Del din ekspertise med dine seere ved at gennemføre live-tutorials eller demonstrationer. Lær dem en ny danserutine, et gør-det-selv-projekt eller en opskrift. Dette vil ikke kun underholde dit publikum, men også give værdi.

Udfordringer og spil: Skab interaktive udfordringer eller spil, som dine seere kan deltage i under din livestream. Dette kan variere fra danseudfordringer til trivia-spil, der holder dit publikum underholdt og engageret.

Q&A-sessioner: Dediker en del af din livestream til en Q&A-session, hvor dine seere kan stille dig spørgsmål om hvad som helst. Dette vil hjælpe med at skabe en følelse af forbindelse og give dit publikum mulighed for at lære dig bedre at kende.

Promovering af din TikTok-livestream - tips til at øge seertallet

For at sikre en vellykket TikTok-livestream er det vigtigt at promovere den og øge seertallet. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at gøre netop det:

Annoncer det på forhånd: Lad dine følgere vide på forhånd, hvornår du går live. Opret teaser-indlæg eller videoer for at skabe spænding og forventning.

Krydspromovere på andre platforme: Promover din livestream på andre sociale medieplatforme, såsom Instagram, Twitter eller YouTube. Dette vil hjælpe dig med at nå ud til et bredere publikum og tiltrække nye seere.

Brug hashtags: Inkluder relevante hashtags i din livestreams titel og beskrivelse for at øge synligheden. Brug populære hashtags relateret til dit indhold for at tiltrække flere seere.

Samarbejd med andre skabere: Partner med andre TikTok-skabere for at krydspromovere hinandens livestreams. Dette kan hjælpe med at introducere dit indhold til et nyt publikum og øge seertallet.

Konklusion og endelige tanker om at bruge TikTok live til indholdsskabelse og engagement

At gå live på TikTok er et kraftfuldt værktøj for indholdsskabere og influencers til at engagere sig med deres publikum i realtid. Ved at følge trin-for-trin guiden og implementere de tips, der er delt i denne artikel, kan du skabe succesfulde livestreams, der fanger dine seere og styrker dit fællesskab. Husk at interagere med dit publikum, fejlfind almindelige problemer og promover dine livestreams for at maksimere seertallet. Så gå videre, omfavn verden af TikTok livestreaming, og tag din indholdsskabelse og engagement til nye højder.

Sådan starter du en livestream på TikTok:

 1. Åbn TikTok-appen og tryk på plusikonet for at oprette en ny video.
 2. Vælg "Live" fra optagelsesmulighederne nederst på kameraskærmen.
 3. Indtast en titel til din livestream, og vælg "Go Live" for at begynde at udsende til dine følgere.

For at gå live på TikTok skal din konto opfylde følgende krav:

 • Din konto skal have mindst 1.000 følgere.
 • Du skal være mindst 16 år gammel.
 • Din konto skal have et godt omdømme uden væsentlige overtrædelser af TikToks fællesskabsretningslinjer.

Ja, seere kan sende virtuelle gaver til værten under en livestream på TikTok som en måde at støtte og engagere sig med udsenderen. Disse virtuelle gaver kan købes med TikTok-mønter, og de tjener som en form for indtægtsgenerering for indholdsskabere, der livestreamer på platformen.